уторак, 7. август 2018.

London

Glavni i ujedno i najbitniji grad Velikie Britanije, London, jedan je od najvećih turističkih, kulturnih i komercijalnih centara na svetu. London je grad istorije koja je vidljiva na svakom koraku. Lista znamenitost je velika a mi ćemo izdvojiti 6 atrakcija koje će vas zabaviti a ujedno i ostaviti bez daha.


6.Muzej voštanih figura "MadamTiso"
U ovom muzeju se nalaze voštane figure mnogih poznatih ličnosti kao što su: Robin Vilijams, Švarcneger, Bitlsi, Čarli Čaplin i mnogi drugi. Ulaznice za ovaj muzej mogu da se kupe po ceni od  29 funti.



5..Zoo vrt
Ovaj zoo vrt broji čak 19.289 stanovnika sa različitih krajeva sveta. Površina ovog vrta je čak 14 hektara. Ulaznica košta negde oko 30 funti.


4.Londonsko oko
Londonsko oko je panorama koja se nalazina reci  Temzi. Omogućava  nezaboravan pogled na London a ulaznica košta oko 25 funti.


3.Sealife London
Nedaleko od Londonskog oka nalazi se čitav podvodni morski svet koji omogućava šetnju po dnu. Cena ove atrakcije je  26 funti.




2.Londonska tamnica 
Londonska tamnica je tematski park sastavljen od događaja iz istorije Londona i poznatih filmskih ostvarenja.Ko želi da proba pitu Gospođe Lovet može po ceni od 21 funte.




1. Tematski studio Hari Poter
U ovom studiju možete se upoznati sa magičnim svetom čarobnjaka i veštica.Možete zaviriti u Hogvortsi ostale znamenitosti čarobnjačkog sveta. Ulaznica se prodaje po ceni od 100 do 300 evra u zavisnosti od broja članova grupe, a uključuje i prevoz do studija koji se nalazi na periferiji Londona.



***Postoji veliki broj popusta i preko 80 besplatnih ulazaka na mnoge Londonske znamenitosti koje možete ostavariti ako kupite London Pass kartu. Cena ove karte variraod broja dana za koje ona važi.




Нема коментара:

Постави коментар